Naši Vitadar kisi so naravni kisi. Pridelujemo jih iz vin iz naše bližnje okolice. Še posebej skrbimo za čisto in hitro predelavo. Kisanje poteka v manjšem acetatorju, kjer vinu dodamo matico kisa. Tako pripravljen kis je čistejši in ni izpostavljen dodatnim kvarom. Potek kisanja seveda skrbno spremljamo. Vendar pa se tu zgodba o dobrem naravnem kisu ne konča. Zato, da kis pridobi na aromi in se prvotna surova kislost ublaži, ga moramo primerno dolgo starati v lesenih sodih. Tako mu damo čas, da se umiri, tvori sekundarne aromatične snovi in se samobistri. Medtem pa zorenje redno spremljamo. Ko je naravni kis primerno staran in zrel za uporabo, ga pripravimo za naše kupce. Na tem mestu naj še poudarimo, da našim naravnim kisom ne dodajamo barvil in ostalih dodatkov. Za vse naše naravne kise se trudimo, da so pridelani tehnološko neoporečno, pa vendar brez nepotrebnih dodatkov in posegov.